Winter aan de IJssel

Bericht van: Milko (Dieren-zuid. GLD-NL.) , 02-02-2012 02:56 

Beste Weerwoorders,

Ik ben er aan het einde van de middag even op uit getrokken om een paar foto's bij de IJssel te maken. Ik moet het nog altijd doen met een mobieltje, maar dat kan de pret niet rukken wat mij betreft 🙂



Toen het begon met vriezen stond het water nog net boven het bruggetje over de Ruitersbeek.


Deels Bevroren Ruitersbeek.




Hier is het water al onder weg en het blijft leuk om er overheen te lopen. Je kan geen stap zetten zonder er doorheen te gaan en het maakt een kabaal vanjewelste.


Afgelopen nacht heb ik hier maar rechtsomkeert gemaakt want ik verstoorde de nachtrust van een grote groep ganzen. Dat was natuurlijk niet mijn bedoeling en het veroorzaakte een grote kettingreactie! Ze gingen er luid gakkend vandoor en verstoorden daarbij op hun beurt weer de nachtrust van vele andere dieren. Terwijl het gegak hoog in de lucht zich steeds verder van mij verwijderde hoorde ik steeds weer dieren reageren uit het gebied waar ze overvlogen. Foutje bedankt....


De dooie arm zoals we dat hier zeggen. Het zou een mooi schaatsbaantje kunnen worden, maar met dat zakkende water blijft het oppassen geblazen.




De wind speelt een dubbele rol deze dagen. De wind houdt grote stukken open en zorgt voor gevaarlijke wakken, maar daar waar al ijs ligt groeit het juist extra hard aan.






Het water stroomt met kracht terug de IJssel in. Hier voorlopig geen ijsvorming.


Vriendelijke groet, Milko Bouman

Winter aan de IJssel   ( 715)
Milko (Dieren-zuid. GLD-NL.) -- 02-02-2012 02:56