Luchtwegen en warmte

Bericht van: sebastiaan (bussum) , 23-06-2017 10:05 

Ik lees hier en daar wat onwetendheid over de impact van hitte op het lijf. En hoe dat per persoon kan verschillen. Iedereen is verschillend. Elk lijf anders. Een kleine bijdrage die hopelijk wat inzicht geeft in hoe dit allemaal werkt.

Mensen met luchtwegaandoeningen zijn vaak extra gevoelig voor klimaatfactoren, zoals vochtig weer, hitte, luchtverontreiniging of temperatuurwisselingen. Die gevoeligheid verschilt per persoon.

Nu heb ik zelf astma en in mijn geval leidt dat er toe dat ik minder makkelijk kan ademen. Alsof er proppen in mijn neus zit. Neus dicht zit. Zwaarder adem. Dat is een feit. Ik kan er verder ook niets aan doen. Als het dan zo heet is, dan kan ik mij wel aanpassen, maar de bewegingsruimte is veel minder groot. Zo is langdurig naar buiten gaan geen goed idee. Ik hoop dat dan ook duidelijk is, dat het einde van zulk weer voor mij dan erg plezierig is. Dat andere mensen hier geen last van hebben is erg fijn voor ze. Maar goed. Een ander heeft weer last van donker weer, en daar heb ik weer geen moeite mee.

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=5434

Zwarte, dreigende wolken worden soms uit alle hemelstreken nog door den dampkring, die ons omringt, heen gejaagd en ontbinden zich dan niet zelden in koude, somtijds met sneeuwvlokken vermengde regendroppelen of kletterenden hagel, die de ontspruitende grashalmen en de teedere bloemen, welke reeds de lagchende knopjes in den koesterenden zonneschijn ontsloten, met verwoesting dreigen; maar geen nood! achter die donkere wolken is de Lente geboren. Petronella Moens.

Luchtwegen en warmte   ( 877)
sebastiaan (bussum) -- 23-06-2017 10:05
Re: Luchtwegen en warmte   ( 421)
René (Goes) -- 23-06-2017 10:11
Begrijpelijk. Ik doe effe mee.   ( 386)
Katya - Genk-Oost - Limburg (B) ( 72m) -- 23-06-2017 10:40
Re: Luchtwegen en warmte   ( 247)
Ruud (Goor) -- 23-06-2017 13:19