Een meerderheid heeft immers gekozen voor politieke partijen die niets hebben met milieu (of zelfs het klimaatprobleem ontkennen of bagatelliseren), vooral als het geld kost. Daardoor is er nu een wonderlijke combi ontstaan met een ministerie voor klimaat en economie (dan weet je op basis waarvan er beslissingen genomen gaan worden) Daarnaast worden particuliere initatieven op het gebied van duurzame energie in toenemende mate ontmoedigd omdat het niet in het verdienmodel past, energiezaken vallen hier namelijk al jarenlang onder het ministerie van economische zaken. Gezien de negatieve onderstroom in de maatschappij (ontevredenheid over diverse zaken) waardoor steeds meer de keuze valt op bepaalde politieke partijen zie ik er voor de toekomst niet snel verbetering in komen.
Ik ben al lang tot de conclusie gekomen dat serieuze beperking en vrijwel tot 0 reduceren van CO2-uitstoot een onhaalbare kaart is. Te lang is er weerzin, onbegrip, frauduleuze berichtgeving etc geweest om de boel in beweging te krijgen. En ook nu zien we dat de wil om echt drastisch terug te gaan niet aanwezig is, economische groei staat immers nog altijd voorop. Verder miste GroenLinks de (historische?) kans om iets bij te sturen.
We zullen het moeten doen met een verder klimaatverandering, zeespiegelstijging etc. Maatregelen daartegen zullen veel meer geld kosten dan op tijd omschakelen op duurzame energie.
Groet,
Cees
Quote selectie