Chaseverslag:01.00-04.30u: zwaar onweer, rolwolk, windstoten

Bericht van: Marco Vlaardingen-Centrum , 25-06-2005 06:26 

Wat een geweldige nacht! Om 1 uur besloten om richting het strand te gaan om de 2 pitjes die onweer voor de kust gaven te onderscheppen. Daar (Monster) aangekomen was de intensiteit toch beetje bedroevend en zelfs dalend van 2 p/m tot eigenlijk niets meer....
Bij gebrek aan nadere gegevens de hoop opgegeven en terug naar de auto.
Toen terug over de duinen opeens zeer snel toenemende bliksemactiviteit en was duidelijk dat deze vooral richting het westland zou gaan, dus in de auto en als een achterlijke gereden 😉
Na Naaldwijk de rijksweg op richting Maassluis flink aan het stuur moeten hangen vanwege de windstoten.
Bij Maasland de polder ingereden en eruit gesprongen, we kwamen in het hevigste terecht, net voor de bui een verticale blikseminslagen van jewelste, ongelovelijk bijna alles sloeg in om ons heen heel angstaanjagend, alles binnen 2 sec oorverdovend maar geweldige adrenaline kick!





Was daar samen met nog 2 auto's trouwens, nog bekende van hier? 🙂
Deze eerste pit bracht vrij snel regen waardoor ik toch maar weer in de auto sprong. Werd al snel weer droog en weer aan de slag 🙂 dacht dat het voorbij was maar richting het zuidwesten was wederom een opkomend onweer te bewonderen en met het wegtrekkend onweer zorgde dat voor een lichtshow in alle richtingen met een maximale intensiteit van rond de 35 ontl/min.
Deze pit gaf fraaie ontladingen door een rolwolk heen zoals ook bij de superfoto;s van Stephan uit Rozenburg te zien is...geweldig!





Angstig was ook een nabije voorontlading vanaf de grond vlak voor ons zie foto...(edit: ik zie nu pas dat die voorontlading vanaf de antenne van de auto voor ons komt, bizar)



Deze pit ging toch wat oostelijker langs en besloten richting de Vlaardingse Broekpolder te gaan en daar van dichtbij nog alles meegemaakt...toen de regen inzette was het vrij snel gedaan met het onweer met nog maar af en toe een ontlading.
Geweldige nacht, aardig wat materiaal van het weekend nog meer kijken wat er gelukt is, nu maar eens slapen 😉
truste of goede morgen 😉




Bericht laatst bijgewerkt: 25-06-2005 06:52

Chaseverslag:01.00-04.30u: zwaar onweer, rolwolk, windstoten   ( 849)
Marco Vlaardingen-Centrum -- 25-06-2005 06:26
Mooi!!!! Ik heb zelf ook hier zitten filmen en genoten van   ( 731)
Bas C. (Oostvoorne) -- 25-06-2005 09:55