Leestip publicatie "Climate Obstruction Across Europe"

Bericht van: Jan (Workum, FRL) , 31-08-2024 17:36 

Gratis te downloaden of te betaald bestellen als hardcover via de respectievelijke links hieronder.

https://cssn.org/news-research/europe-volume/

https://global.oup.com/academic/product/climate-obstruction-across-europe-9780197762042?cc=us&lang=en&

 

Van ontkenning tot uitstel: klimaatobstructietactieken lijken succesvol te zijn.

Climate Obstruction Across Europe , gecoördineerd door het Climate Social Science Network (CSSN) en gepubliceerd via Oxford University Press, brengt uitgebreide netwerken aan het licht die klimaatactie in de regio en omliggende landen belemmeren.

 

In Italië en Duitsland verspreiden extreemrechtse netwerken misinformatie door de geldigheid van klimaatwetenschap in twijfel te trekken, terwijl in Spanje en het Verenigd Koninkrijk het afschuiven van de schuld en het afschuiven van verantwoordelijkheid voor klimaatactie gebruikelijk is. Europese fossielebrandstofindustrieën, zoals Shell, doen aan greenwashing door gas af te schilderen als een 'brugtechnologie die cruciaal is voor de energietransitie', waardoor echte vooruitgang wordt vertraagd.

Klimaatobstructie wordt in dit boek gedefinieerd als opzettelijke acties en pogingen om beleid ten aanzien van klimaatverandering te vertragen of te blokkeren, in overeenstemming met de huidige wetenschappelijke consensus over wat nodig is om gevaarlijke, door de mens veroorzaakte verstoring van het klimaatsysteem te voorkomen.

Deze obstructie is niet alleen anti-klimaatactie; het is antidemocratisch omdat het transparante besluitvorming belemmert, het publieke discours vervormt en het recht van het publiek op accurate informatie ondermijnt. Het belichten van deze factoren en tactieken is cruciaal voor geïnformeerde klimaatbeleidsbeslissingen.

 

 

Bericht laatst bijgewerkt: 31-08-2024 17:44
Haal de energie uit de hemel, niet uit de hel.

Leestip publicatie "Climate Obstruction Across Europe"   ( 412)
Jan (Workum, FRL) -- 31-08-2024 17:36