Elk scenario hier toont wel iets van een blokkade, sommige prominenter dan andere.
Cluster 1 (15/51) is een vervolg van het vorige cluster 1 en laat een sterk Brits hoog zien met uitlopers naar de Azoren, bij ons wat frisser maar geen echt koud weertype. Daarna neemt een zuidelijk gepositioneerd Scandihoog het stokje over en zorgt bij ons voor aflandige aanvoer. Dan waarschijnlijk wel flink kouder, afhankelijk van hoe lang die aanvoer stand blijft houden en hoeveel kou er in het oosten aanwezig is.
Cluster 2 (10/51) is een vervolg van het vorige cluster 1 en laat een flink noordelijk gepositioneerd Azorenhoog zien (mag eigenlijk de naam Azorenhoog niet meer dragen), later begint deze te neigen naar Groenland en dat lukt uiteindelijk ook. Bij ons geleidelijk (flink) kouder en wisselvalliger door toenemende lagedrukinvloeden.
Cluster 3 (10/51) is een vervolg van het vorige cluster 1 en begint met een ATR-regime met lagedruk over de Benelux, later wordt het hoog platgewalsd door lagedrukgebieden in het noorden met een terugkeer naar een zonaal patroon. Hogedruk blijft wel redelijk noordelijk gelegen, dus niet perse wisselvallig bij ons.
Cluster 4 (9/51) is een vervolg van het vorige cluster 2 en laat eerst een dominant Atlantisch hoog zien met een uitloper richting het Verboden Gebied, wat ervoor zorgt dat de trog ten oosten ervan behoorlijk diep is, wellicht een licht winters weertype mogelijk. Later verdwijnen de uitlopers en zonaliseert de boel wat, maar meer een noordwestcirculatie dan een reguliere westcirculatie. Kan best winterse buien opleveren in de nachtelijke uren.
Cluster 5 (7/51) is een vervolg van het vorige cluster 3 en is volledig geblokkeerd ten westen en noorden van ons, met een aardig grote kouideput boven de Noordzee-landen. Flink wisselvallig en mogelijk ook behoorlijk fris met winterse buien onder de mogelijkheden. Echte kou verwacht ik niet in dit scenario vanwege dat de 'deur op slot zit' (zie hogedrukgebied boven West-Rusland). Later verzwakt het hoog op de Oceaan en versterkt het West-Russisch hoog. Stroming bij ons wisselend aflandig en aanlandig, afhankelijk van hoe het laag ten zuiden van ons gedraagt. Over het algemeen vrij fris tot koud en vooral wisselvallig.
Het begint wel meer en meer op een trend te lijken dat er een blokkade kan gaan ontstaan in dit tijdsvak, maar het aantal scenario's wisselt wel behoorlijk per run. Nog even een paar dagen afwachten en zien hoe dit gaat evolueren als het in het 8-10d tijdsvak gaat komen.